Aurinkopaneelit ovat investointi ympäristöystävällisyyteen

Aurinkosähkö on kaikkein nopeimmin kasvava energian tuotantomuoto. Kytäjä Golf katsoo vastuullisesti tulevaisuuteen ja asensi klubitalon katolle kesällä 2022 lähes 200 aurinkopaneelia. Investoinnit ekologisempaan tulevaisuuteen ovat keskeinen osa Kytäjän strategiaa.


Aurinkosähkö on kaikkein nopeimmin kasvava energian tuotantomuoto. Kytäjä Golf katsoo vastuullisesti tulevaisuuteen ja asensi klubitalon katolle kesällä 2022 lähes 200 aurinkopaneelia.

Investoinnit ekologisempaan tulevaisuuteen ovat keskeinen osa Kytäjän strategiaa.

“Ympäristöystävällisyyden lisäksi aurinkosähkön hyödyntäminen klubitalolla ja muissa kiinteistössä on myös taloudellisesti kannattavaa”, toteaa Kytäjä Golfin toimitusjohtaja Jukka Koivu.

Aurinkopaneeleihin tehty investointi maksaa itsensä takaisin alle kymmenessä vuodessa. Ensimmäisenä vuotenaan klubitalon katolle asennetut 188 aurinkopaneelia tuottivat kaikkiaan 47000 kwh sähköä.

Aurinko tuottaa maapallolle energiaa 14,5 sekunnissa yhtä paljon kuin koko ihmiskunta päivän aikana tarvitsee. Monen asiantuntijan mukaan aurinkopaneelit ovat tärkeimpiä ratkaisuja maapallon energiantarpeeseen.

“Euroopassa aurinkosähkö vastaa nykyään jo noin kolmasosaa uudesta sähköntuotannon kapasiteetista, ja järjestelmän ylituotanto on helposti myytävissä sähköyhtiölle”, toteaa aurinkovoimalan Kytäjälle toimittaneen Solarvoima Oy:n yritysmyynnin asiantuntija Erno Siltaniemi.

Moni epäilee aurinkosähkön käyttöä pohjoisissa olosuhteissa, mutta Suomi on todellisuudessa yllättävän hyvä paikka aurinkosähkön tuottamiseen.

Vaikka Suomessa vuoden keskilämpötila on alhainen, tuottavat aurinkopaneelit sähköä tehokkaammin juuri kylmässä ilmassa. Etelä-Suomessa oleva aurinkovoimala tuottaa suunnilleen saman verran sähköä vuositasolla kuin Pohjois-Saksassa oleva samanlainen voimala.

Aurinkosähköjärjestelmä on helppo asentaa, koska se ei vaadi esimerkiksi pihan kaivamista, rakenteiden purkamista tai maaporauksia. Aurinkopaneelien asentamisen jälkeen järjestelmää ei tarvitse juuri säätää eikä huoltaa. Koska aurinkovoimalassa ei ole liikkuvia osia, on sen tekninen käyttöikä erittäin pitkä sekä vika- tai huoltotilanteet harvinaisia.

Oikein asennettu voimala tuottaa sähköä kymmeniä vuosia huoltovapaasti ja takuuajat pitkiä. Paneelien tekninen käyttöikä on yli 30 vuotta, ja järjestelmä on lähes kokonaan huoltovapaa. Aurinkovoima on myös turvallinen ratkaisu.

Ennen aurinkopaneelien asentamista Kytäjän klubitalon katto uusittiin myös BMI Icopalin ekologisella kattomateriaalilla. Ilmaa puhdistava kermi suojaa katetta mekaaniselta kulumiselta ja poistaa ilmasta haitallisia epäpuhtauksia.