Kohti Pohjois-Euroopan eliittiä – “Kytäjä vahvistanut asemaansa asiakaspalautteen ja vierailijoiden määrän kasvun perusteella.”

Kytäjä Golfin toimintaa keskeisesti ohjaava tavoite on olla Pohjois-Euroopan johtavien kenttien joukossa vuonna 2025. Golfkauden 2021 aikana saadun Pelaaja Ensin -asiakaspalautteen perusteella Kytäjä on saavuttamassa koko ajan päämääräänsä. Myös tuore Golf Worldin kenttäranking kertoo tavoitteen lähestyvän.

Kytäjän South Eastin vuonna 2020 toteutettu onnistunut viheriöremontti on heijastunut positiivisesti myös pelaajamääriin. Hyväkuntoiset kentät ovat tärkeä tekijä, kun vierailijoiden määrä Kytäjällä on koko ajan nousussa. Kauden 2021 green fee -myynnissä on kasvua peräti 80 prosenttia edelliseen pelikauteen verrattuna.

Golfliiton valtakunnallisen Pelaaja Ensin -kyselyn mukaan Kytäjä on ollut tänä kesänä vieraspelaajien mukaan maamme kentistä paras ja suositteluindeksin (NPS) perusteella toisella sijalla. Kesällä Kytäjän NPS on ollut kuukauden ajanjaksolla parhaimmillaan 80.

“Pelaaja Ensin on eurooppalaisten golfin toimialajärjestöjen yhteistyössä kehittämä asiakaskokemuksen mittauspalvelu golfkenttien toiminnan tueksi. Sen kyselyissä kartoitetaan asiakkaiden suositteluhalukkuus eli NPS-indeksi sekä arvostellaan palveluketju saadun kokemuksen perusteella”, kertoo Golfliiton tietopalveluasiantuntija Aarni Nordqvist.

Suomessa Pelaaja Ensin -palvelun avulla on vuodesta 2014 lähtien kerätty jo yli 300 000 golfkenttien asiakaspalautetta.

“Merkittävää on kehityksessä on ollut Kytäjän NPS-indeksin nousu kahden viime vuoden aikana. Kun vuonna 2019 se oli 41 ja viime vuonna 54, olemme saaneet nostettua sen jo nyt huippulukemiin”, toteaa Kytäjä Golfin toimitusjohtaja Jukka Koivu.

Pelaaja Ensin -kyselyn kenttäarvioiden perusteella Kytäjä on maamme ykkönen neljässä eri kategoriassa. Kentät olivat vierailijoiden palautteen perusteella kokonaisuudessaan hienoja ja hyvin hoidettuja (91, arvosana 24. elokuuta) sekä viheriöt tasaisia ja pallo vierii niillä niin kuin pitää (90). Myös tiipaikat (90), bunkkerit (89) ja harjoitusalueet (90) saivat erinomaisen palautteen huhti-elokuun väliseltä ajalta.

Kansainvälinen golfmedia arvostaa Kytäjän South Eastia

Myös kansainvälisten golfrankingien mukaan Kytäjän South East on ollut Suomen paras golfkenttä. South East on maamme ykköskenttä mm. Golf Digestin (2020) ja Top100 Golf Courses (2020) mukaan. Kenttä on palkittu myös World Golf Awardseissa Suomen parhaana neljästi, viimeksi 2019 ja 2020.

Elokuun lopussa julkaistun brittimedia Golf Worldin uudella “Top 100 Modern Courses” -listalla South East on Euroopassa sijalla 73. Pohjoismaisista kentistä vain neljä tanskalaista, kaksi ruotsalaista kenttää ja yksi norjalainen sijoittui rankingissa paremmin.

“Kenttärankingit ovat tärkeitä mittareita ja kiinnostavat golfareita, joten seuraamme mielenkiinnolla kansainvälisiä listauksia. Ne kertovat myynnin kasvun ja asiakastyytyväisyyden ohella paljon siitä, miten onnistumme työssämme ja miten tavoitteemme nousta Pohjois-Euroopan ykkösketjuun etenee”, Koivu toteaa.

Pelaaja Ensin -mittausta käytetään Suomessa 90:llä ja kansainvälisesti yli kahdella tuhannella kentällä ympäri maailman. Palvelun tärkein käyttötarkoitus on oman toiminnan seuraaminen ja kehittäminen, mutta standardoituja tuloksia voi myös vertailla keskenään.

“Verrattaessa Kytäjän palautteita pariinkymmeneen Ruotsin ja Tanskan high-end -tyyppiseen kenttään ainoastaan yksi ylsi Kytäjää korkeampaan suositteluhalukkuuteen. Niiden kenttien osalta, joissa asiakkaalla on korkeat odotukset, Kytäjän asiakaskokemus pärjää pohjoismaisessa vertailussa erinomaisesti”, toteaa Nordqvist.