The Jacques Léglise Trophy pelattiin South East -kentällä

The Jacques Léglise Trophy pelattiin tänä vuonna Kytäjä Golfissa. Jacques Leglise Trophy on R&A:n alle 18-vuotiaiden amatöörien perinteikäs mittelö, jossa Manner-Euroopan ja Iso-Britannia/Irlannin joukkueet kohtaavat. Vuosien varrella kilpailussa ovat pelanneet monet huippugolfarit, kuten Sergio Carcia, Luke Donald jne. Tänä vuonna kilpailu pelattiin siis Suomessa ja Kytäjän South Eastilla, jossa Manner-Eurooppa pääsi "kotikentälle" puolustamaan viime vuotista voittoaan.

Tällä kertaa voitto kuitenkin karkasi Iso-Britannia/Irlanti -joukkueelle selvin numeroin 15,5 - 9,5. Näin komea pysti sai uudet sormenjäljet.

Tulokset löydät kokonaisuudessaan täältä

South East -kentällä kohtasivat myös kokenut Kytäjän kävijä ja ensikertalainen.

”Olen pelannut useita kertoja täällä Kytäjä Golfissa. Väitän, että tämä on paras kenttä Suomessa ­greenien koon ja muotojen takia,” totesi Saku Tuusa, joka pelasi Manner-Europan tiimissä.

Tuusa on tämän kesän kisannut pääasiassa Suomen kentillä, mutta ensi kesänä tilanne voi olla jo toinen.

”Näissä kisoissa on nähty pelaajia, jotka ovat jatkaneet matkaansa huipulle. Minulla on samat tavoitteet,” Tuusa hymyilee.Samoilla linjoilla oli myös Barclay Brown, joka pelasi Iso-Britannian/Irlannin tiimissä.

”Täällä on ollut hienoa pelata ja tutustua ihmisiin, yhteishenki on mahtava ja viheriöt ovat todella hyvässä kunnossa verrattuna omien kotikenttieni kuntoon,” ensi kertaa Suomessa vieraileva Brown kiitteli.

”Ensi vuonna suuntaan yliopistoon Yhdysvaltoihin, joten kyllä – tulevaisuuden suunnitelmat on tähdätty minullakin korkealle.”