South Eastin viheriöiden pohjatyöt loppusuoralla – Siirtonurmen matka Kytäjälle alkamassa

Kytäjän South Eastin viheriöurakan ensimmäinen vaihe on siirtynyt jo takaysille. Samaan aikaan kun vanhoja nurmipintoja on poistettu, on viheriöiden pohjat muokattu valmiiksi siirtonurmea varten.

Kenttämestari Antti Koskelan johtaman tiimin työt ovat sujuneet koko ajan aikataulun ja suunnitelmien mukaan, ja kenttä on pian valmis vastaanottamaan uudet nurmipinnat.

“Siirtonurmen kuljetus alkaa tämän viikon aikana ja ensimmäiset rekat saapuvat Kytäjälle 18. toukokuuta”, toteaa toimitusjohtaja Jukka Koivu.

“Espanjalainen kenttäkonsulttimme vieraili Novogreenin tilalla ja saimme vielä vahvistuksen, että kaikki on kunnossa ennen kuljetusta.”

Yksinkertaisesti kerrottuna viheriöiden poisto ja asennus tehdään seuraavasti: Ensin vanhasta viheriöstä kuoritaan noin neljän sentin paksuinen pintakerros, jonka jälkeen viheriöalueelle levitetään parin sentin kerros kasvualustahiekkaa. Kasvualustan mukaan valittu täydennyshiekka sekoitetaan alustaan ja tasoitetaan.

Tämä jälkeen viheriöille voidaan asentaa noin 20 millimetrin paksuinen siirtonurmi.

“Aivan näin helppoa työ ei tietenkään ole vaan se vaatii todella huolellista ja tarkkaa toimintaa”, muistuttaa Koivu.

“Onneksi meillä työskentelee Antin johdolla ammattitaitoinen kenttähenkilökunta, ja luottamus heidän toimintaan on vain kasvanut.”

Kentän uudistustyö on kiinnostanut myös suomalaista golfmediaa. Alla linkit muutamaan juttuun:

Golfpiste >>>

Honour-lehti >>