South Eastin viheriöiden nurmi kylvettiin jo viime keväänä - Projekti etenee aikataulussa

Kytäjän South East -kentän viheriöiden uusiminen on herättynyt odotetusti paljon mielenkiintoa ja keskustelua. Kytäjän kenttämestari Antti Koskela on luottavainen vaativan projektin onnistumisesta tavattuaan siirtonurmen toimittajan ja asennusryhmää. Hills Golfin kentällä samanlainen uudistustyö tehtiin onnistuneesti kaksi kautta sitten ja Koskela on saanut ruotsalaiskolleegoilta arvokasta tietoa ensi kevättä varten.

Moni golfin ystävä odottaa jo malttamattomasti ensi kautta ja Kytäjän South Eastin uusia viheriöitä. Kenttämestari Antti Koskela kertoo, että valmistelut ovat sujuneet suunnitelmien mukaan ja kaikki on edennyt aikataulun mukaan. Syksyn aikana Kytäjän kenttähenkilökunta on saanut paljon lisätietoa projektin eri vaiheista.

Koskela vieraili syksyllä siirtonurmen toimittavan Novogreenin tilalla Madridin pohjoispuolella.

”Meidän South Eastin kentälle tuleva siirtonurmi on kylvetty jo viime keväänä, joten se on vuoden vanhaa, kun asennus tapahtuu”, Koskela kertoo. Yhteistyö espanjalaisyrityksen kanssa on sujunut hyvin ja yhteydenpito on säännöllistä.

”Pääsimme näkemään Novogreenin ammattilaisten osaamista ja tapasimme myös heidän työtekijöitään, jotka tulevat asentamaan viheriöitä myös Kytäjälle."

Marras-joulukuun vaihteessa Koskela kävi tutustumassa Hills Golfin kenttään Göteborgin läheisyydessä. Ruotsalaisten kokemuksia oli hyödynnetty jo projektia valmisteltaessa.

”Hills uusi viheriönsä vastaavalla tavalla vuonna 2017 ja jo seuraavana vuonna kentällä järjestettiin Euroopan Tourin kilpailu”, Koskela kertoo.

”Heidän kokemukset rohkaisivat entisestään ja saimme paljon arvokasta tietoa.”

Ruotsalaiskolleegat nostivat suurimmaksi haasteeksi siirtonurmipalojen saumojen tiiviyden. Työ pitää tehdä erityisellä huolella, joten sitä tulee tekemään Kytäjälle ammattitaitoinen asennusryhmä. Hillsin kenttähenkilökunta painotti myös saumojen suunnan huomioimista esimerkiksi viheriöitä jyrätessä.

“Projekti onnistui Ruotsissa hyvin ja yhteistyö heidänkin kanssaan jatkuu varmasti ennen kevään varsinaista siirtonurmen asennustyötä."

Hills Golfin YouTube kanavalla on videoita siirtonurmen matkasta Espanjasta Ruotsiin ja miten sen asennus tehtiin. Niistä saa hyvän kuvan miten projekti toteutetaan.

https://www.youtube.com/watch?v=Tmd5ug3HAy0

https://www.youtube.com/watch?v=iIH6_Hb4AQI

Kytäjä Golfin nettisivut seuraavat säännöllisesti South Eastin viheriöprojektia. Jos sinulla on kysyttävää asiasta, laita sähköpostia kenttämestarille:
Antti.koskela@kytajagolf.fi niin kysymyksiin voidaan saada vastaus myöhemmissä artikkeleissa.