South East -kentälle uudet viheriöt – Kytäjä Golf nostaa pelaamisen laadun uudelle tasolle

Kytäjä Golf on päättänyt uudistaa South East -kentän viheriöt uudella Espanjasta tuotavalla siirtonurmella. Kytäjän osakkaat hyväksyivät alkukesästä 2020 toteutettavan uudistusprojektin maanantaina 18.11. pidetyssä ylimääräisessä yhtiökokouksessa. 350 000 euroa maksava viheriöiden kunnostustyö on yksi ensi kauden suurimpia golfkenttäinvestointeja maassamme.

“Kytäjä Golfin tavoitteena on vahvistaa paikkansa maamme parhaana golfkeskuksena ja varmistaa että osakkaiden ja kentällä vierailevien pelikokemus on jatkossa ainutlaatuinen”, toteaa Kytäjä Golfin toimitusjohtaja Jukka Koivu.

SE-kenttä on arvostettu monessa kansainvälisessä kenttärankingissa Suomen ykköskentäksi. Viimeisten kausien aikana kentän viheriöiden kunto ei ole kuitenkaan ollut Kytäjän kovien laatuvaatimusten tasolla.

“Kytäjällä on selkeä tavoite nostaa pelaajien kokonaiselämystä, ja haluamme aloittaa kehitystyöt viheriöistä. Ne ovat golfarille tärkein osa pelikokemusta ja kentän kuntoa.”

Kytäjä Golf luottaa viheriöiden uudistamisprojektissa alan johtavan yrityksen, espanjalaisen Novogreenin ammattitaitoon. Novogreen on toimittanut nurmea mm. Euroopan parhaisiin golfkeskuksiin lukeutuvien Valderraman ja PGA Catalunyan kentille sekä Real Madridin jalkapallostadionille Santiago Bernabéulle.

“Aiemmin käytetyn nurmilaadun heikko saatavuus johti siihen, että viheriöt päätettiin korvata siirtonurmella”, kertoo Kytäjä Golfin kenttämestarina kesällä 2019 aloittanut Antti Koskela.

“Uuden heinälajin hoidettavuus vastaa myös paremmin kentän ominaisuuksiin ja toivottuun hoitotasoon.”

Espanjasta tuodaan Suomeen 14 rekka-autollista siirtonurmea, jolla korvataan kaikkiaan 15 000 neliötä viheriöalueita.

Myös kenttäkonsultti Janne Lehdon johdolla kauden 2019 aikana tehty selvitys tukee päätöstä, jonka mukaan järkevintä ja samalla kustannustehokkainta on tuoda viheriöalueille kokonaan uusi siirtonurmi Espanjasta.

Viheriöt uusitaan toukokuun aikana ja kentälle päästään pelaamaan alustavan aikataulun mukaan heinäkuun alussa. Pohjoismaissa on toteutettu vastaava operaatio onnistuneesti niin Ruotsissa kuin Norjassa.