“Pakko päästä takaisin!” - Jacob Sjöman uskoo Kytäjän kiinnostavan kansainvälisestikin

Kytäjä on tehnyt suuren vaikutuksen maailman ykkösketjun golfkuvaajiin kuuluvaan Jacob Sjömaniin. Juhannuksen jälkeen Suomessa vieraillut Sjöman näkee, että Kytäjällä on potentiaalia kasvaa kansainvälisesti houkuttelevaksi golfkohteeksi.

“Positiivinen tunne oli vahva heti alusta lähtien, kun saavuin Kytäjälle. Ja tämä fiilis on säilynyt siitä lähtien. Henkilökunta oli niin ystävällistä ja auttavaista. Myös luonto ja rento tunnelma tekivät vierailusta uskomattoman kokemuksen”, Sjöman muistelee.

Sjöman on kuvannut yli 600 golflehden kantta ja vieraillut maailman parhailla väylillä ja klubitaloilla yli 50 maassa ympäri maailmaa. Hän uskoo että Kytäjällä on mahdollisuuksia herättää kiinnostusta kansainvälisestikin.

“Kytäjällä on kaksi fantastista 18-reikäistä kenttää, joilla on luonnetta ja samaan aikaan ne ovat todella hauskoja pelata.”

Sjömanin silmään kiinnitti erityistä huomiota se, miten hienosti ja sulavasti Kytäjän kenttien luonne muuttuu kierroksen aikana ja miten väylät on suunniteltu alueelle luonnon ehdoilla.

“Vain harva kenttä pystyy tähän. Kytäjällä on upeita väylilä, joita reunustavat majesteettisesti valtavat puut. Pian sen jälkeen olet siirtynyt avoimemmalle alueelle ja pelaat upeita järvenrantaväyliä.”


“Ikimuistoisia väyliä on niin paljon, joten minun on todella vaikeaa valita yksittäistä suosikkireikää. Kentillä on niin paljon vahvoja ehdokkaita joista valita.”

Sjöman vertaa huippuluokan golfkeskuksia valtamerialuksiin, vaikka miehen omasta mielestä “vertailu voi kuulostaakin hieman hassulta.”

“Olet eksyksissä, mikäli sinulla ei ole selvää suunnitelmaa ja tavoitteita mihin olet matkalla, vaikka laivasi olisi kaikkein hienoin. Mielestäni golfkohteella pitää olla tarjottavana jotain vertaansa vailla olevaa, joka tekee vierailusta ikimuistoisen. Se voi olla erityisen kaunis luonto, ainutlaatuinen tunnelma, onnistunut brändäys tai vaikkapa vain joku outo traditio tai sääntö.”

Maailmalla on niin monia erilaisia upeita golfkenttiä ja huippuluokan resorteja, jotka ovat voivat erota toisistaan suurestikin, mutta silti ne kaikki voivat olla uskomattomia paikkoja vierailla.

“Emmekä saa tietenkään unohtaa ihmisiä, jotka työskentelevät maailmanluokan kentillä. He ovat todella suuressa roolissa, miten laivaa ohjataan ja mihin se päätyy.”

Sjöman muistuttaa, että Kytäjän sijainti vain reilun puolen tunnin päässä Helsingin lentokentältä on hyvin ratkaiseva tekijä. Hyvän kansainvälisen lentokentän läheisyys on tärkeää, kun kilpaillaan golfturistien ajankäytöstä.

[caption id="attachment_8281" align="aligncenter" width="525"]

Sjöman on hyvin aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Hän korostaa laadukkaan sisällön merkitystä ja uskoo videoiden merkityksen kasvavan edelleen. Jatkossa hänen mukaan tullaan näkemään entistä enemmän myös erikoistuneita golfyhteisöjä.

“Sosiaalinen media on jatkossakin vahva väline, mutta sisältöön pitää panostaa, jotta potentiaalinen golfari voidaan sitouttaa.”

Suomen kesä näytti vierailun aikana kuvaajalle parhaat puolensa ja upean sään takia Kytäjän sai markkinoinnin ja viestinnän käyttöö todella herkullisia valokuvia. Jo viimeisen kuukauden Kytäjä on saanut paljon huomiota kansainvälisten golfareiden keskuudessa sosiaalisen median kautta.

“En muista että olisin saanut kuvata niin täydellisissä olosuhteissa aiemmin koko viiden päivän ajana. Se oli jotain uskomatonta. Eikö teillä Kytäjällä ole ikinä pilviä? Minun on pakko päästä takaisin.”

Teksti: Tero Parkkinen