Kytäjä investoi ympäristöystävällisyyteen – Klubille aurinkopaneelit ja ekologinen katto

Kytäjä Golfin kauden 2021 merkittävimpiä investointeja on ollut klubitalon katon peruskorjaus. Klubitalon uuden ekologisen kattomateriaalin asentamisen yhteydessä katolle sijoitettiin myös 188 puhdasta energiaa tuottavaa aurinkopaneelia.

“Ympäristökestävä klubitalo tuottaa mahdollisimman vähän ympäristöä rasittavia kasvihuonekaasupäästöjä ja samalla investoinnit pienentävät kustannuksia”, toteaa Kytäjä Golfin toimitusjohtaja Jukka Koivu.

“Vastuullisuus ja ympäristöstä huolehtiminen ovat keskeinen osa Kytäjä Golfin strategiaa. Nyt tehdyt investoinnit ovat tärkeitä askelia Kytäjä Golfin kehittämisessä, jonka tavoitteena on nousta Pohjois-Euroopan johtavien golfkeskusten joukkoon.”

Aurinkosähkö on tällä hetkellä ylivoimaisesti nopeimmin kasvava energian tuotantomuoto, ja aurinkopaneelit ovat yksinkertainen ja tehokas tapa kerätä tätä energiaa talteen.

“Ympäristöystävällisyyden lisäksi aurinkosähkön hyödyntäminen golfkenttien klubitalolla ja muissa kiinteistössä on myös taloudellisesti kannattavaa. Aurinkopaneeleihin tehty investointi maksaa itsensä takaisin reilussa kymmenessä vuodessa”, toteaa Solarvoima Oy:n yritysmyynnin asiantuntija Erno Siltaniemi.

Euroopassa aurinkosähkö vastaa noin kolmasosaa uudesta sähköntuotantokapasiteetista, ja järjestelmän ylituotanto on helposti myytävissä sähköyhtiölle.

“Aurinkopaneelit tuottavat sähköä tehokkaasti myös Suomen viileämmässä ilmassa. Esimerkiksi Etelä-Suomessa oleva aurinkovoimala tuottaa saman verran sähköä vuositasolla kuin Pohjois-Saksassa oleva vastaava voimala.”

Ennen aurinkopaneelien asentamista Kytäjän klubitalon katto uusittiin BMI Icopalin ekologisella kattomateriaalilla.

“Ilmaa puhdistavalla Icopalin Noxite-sirotteella päällystetty kermi on ekologinen ratkaisu, joka paitsi suojaa katetta mekaaniselta kulumiselta, myös poistaa ilmasta haitallisia epäpuhtauksia”, toteaa Icopal Katto Oy:n myyntipäällikkö Eldar Allev.

Johtava kattomateriaalien valmistaja Icopal kuuluu nykyään kattavat kattoratkaisut tuottavaan BMI Groupiin. Ilmaa puhdistava Noxite-kattomateriaali on esimerkki modernista innovaatiosta, joka neutraloi ilmasta haitallisia typenoksidipäästöjä yhdessä auringon, tuulen ja sadeveden kanssa. Katteiden ilmaa puhdistava vaikutus perustuu Noxiten sisältämään titaanidioksidiin.

Solarvoima Oy on suomalainen aurinkopaneelijärjestelmiin erikoistunut asiantuntijayritys. Yritys kartoittaa, suunnittelee ja toteuttaa omakotitalojen ja liikekiinteistöjen korkealaatuiset aurinkopaneeliasennukset avaimet käteen -periaatteella.

BMI Group on Euroopan suurin loivien ja jyrkkien kattojen sekä vedeneristyksen ratkaisujen valmistaja. BMI Suomi -nimen alla toimivat nykyään mm. bitumikatevalmistaja BMI Icopal, kattourakointiyhtiö Icopal Katto Oy ja tiilikatevalmistaja BMI Ormax.