Kytäjä Golfille GEO-sertifikaatti

Kytäjä Golfille on myönnetty arvostettu GEO-ympäristösertifikaatti merkiksi tehokkaasta ympäristötyöstä. Kytäjästä tuli näin kymmenes suomalaiskenttä, jolla on voimassaoleva GEO-sertifikaatti.


Kytäjä Golfille on myönnetty arvostettu GEO-ympäristösertifikaatti merkiksi tehokkaasta ympäristötyöstä. Kytäjästä tuli näin kymmenes suomalaiskenttä, jolla on voimassaoleva GEO-sertifikaatti. Kuusi muutakin kenttää on tunnustuksen saanut, mutta niiden kolmen vuoden välein uusittava sertifikaatti on vanhentunut.

”Ympäristötietoisuus on ollut kasvava trendi jo pitkään. GEO on lisännyt paljon ymmärrystä ja tietoisuutta omien valintojen merkityksestä kokonaisuuteen ja kulutukseen”, Kytäjän apulaiskenttämestari Anna Pirttilä sanoo.

Pirttilä kertoo, että Kytäjällä on mm. uusittu konekantaa hybridimalleihin, vähennetty leikkuupinta-aloja ja luonnontilaistettu niittyalueita. Kastelutarvetta monitoroidaan tarkasti ja vedenkulutusta on vähennetty. Hänen mukaansa tietoisuus siitä, mitä tehdään ja miksi, on kentänhoidon peruspilareita. Ympäristöarvojen painoarvo on jatkuvasti kasvanut.

GEO Foundation on maailman tunnetuin ja arvostetuin golfkentän vastuulliseen ja kestävään hoitamiseen keskittyvä järjestö. Se auttaa golfyhteisöjä todentamaan, arvioimaan ja kehittämään toimintaansa sekä viestimään siitä tuloksellisesti. GEO-sertifikaatti on käytössä mm. Yhdysvalloissa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, useassa Aasian maassa sekä Euroopassa.

”Uskallan kannustaa kaikkia kenttiä hankkimaan sertifikaatin. Suuritöiseksi sitä ei voi kutsua, koska kaikki tieto on hyödyksi omalle kentälle ja vuotuisen datan kerääminen ja tilastointi auttavat tulevien kausien suunnittelussa. Voi jopa käydä niin mukavasti, että omasta kentästä löytää uusia puolia ja lajeja, joita ei tiennyt edes siellä kasvavan tai elävän”, Pirttilä sanoo.

”GEOn hyötyjä on asioiden laajuuden käsittäminen. On todella paljon ihan pieniä juttuja, joilla voikin olla todella suuri vaikutus. Jokaisella teolla ja päätöksellä pystyy vaikuttamaan, niin kentänhoitaja, pelaaja kuin yhteisökin”, Pirttilä näkee.

GEO-sertifikaattiin liittyvää On Course-järjestelmää hyödyntää Suomessa jo yli 60 golfyhteisöä. On Course ympäristöohjelma luo pohjan GEO-sertifikaatin hakemiselle.

Lähde: Golfpiste.com / Sami Sarpakunnas, https://golfpiste.com/golfkentat/kytaja-golf-sai-arvostetun-geo-sertifikaatin/