Kenttähenkilökunta ahkeroi syystöiden parissa – ”Holkitus merkittävä työvaihe talvehtimisen kannalta”

South East suljettiin maanantaina 5. lokakuuta, mutta kentällä aloitettiin heti samana päivänä ensi kauden kannalta tärkeät hoitotoimenpiteet. Syksy onkin kentähoidon kannalta hyvin ratkaisevaa aikaa.

Kun hoitotoimenpiteet tehdään kauden jälkeen kunnolla ja päästään työskentelmään hyvissä sääolosuhteissa, on kenttä valmiimpi talvea varten.

“Nyt kun kenttä on suljettu, holkitukset ovat tässä vaiheessa pääasiallinen kentänhoidollinen toimenpide”, kertoo kenttämestari Antti Koskela.

“Eli käytännössä holkki- ja tappi-ilmastusta sekä hiekoitusta. Teemme nyt paljon töitä sen eteen, että kenttä talvehtii hyvin."

South Eastilla on jo syys-lokakuussa tehty viheriöholkitukset. Niiden jälkeen kenttähenkilökunta on siirtynyt lyöntipaikoille, viheriöiden edustoihin ja lopuksi työn alle otetaan väylät.

Näillä toimenpiteillä on tärkeä merkitys esimerkiksi väylien kuivumisen kannalta.

"Työt poistavat mm. leikkuujätteestä väylille muodostunutta orgaanista ainesta. Hiekan lisääminen parantaa kentän rakennetta ja samalla talvehtimisedellytyksiä. Säännöllisesti tehtynä toimenpiteet parantavat pelipintoja ja sekä niiden kestoa."

Katso oheinen video South Eastin kentänhoiton toimenpiteistä.

[video width="1920" height="1080" mp4="https://kytajagolf.fi/wp-content/uploads/2020/10/Syystyot_tekstit.mp4" poster="https://kytajagolf.fi/wp-content/uploads/2020/10/Captura-de-Pantalla-2020-10-09-a-las-9.51.13.png"][/video]