Kentällä kiireistä talvellakin – Miten vähäluminen talvi on vaikuttanut kenttien hoitoon?

South Eastin viheriöiden uudistustyö on kauden 2020 tärkeimpiä projekteja Kytäjällä. Koska kenttä on alkukaudesta suljettu, on kenttähenkilöstö tehnyt paljon töitä sen eteen, että North Westillä päästään pelaamaan heti kauden alkaessa hyvissä olosuhteissa.

Talven valmistelut on suunniteltu niin, että kenttähenkilöstö pystyy reagoimaan erilaisiin sääolosuhteisiin – niin takatalveen tai aikaiseen kevääseen.

Kenttämestari Antti Koskela kertoo miten vähäluminen talvi on vaikuttanut kentänhoitoon ja miksi Kytäjä ei avannut kenttiään, vaikka lämpötilat ovat paikoitellen olleet pidempään plussan puolella.

“Kalenterin mukaisen syksyn hoitotyöt saatiin valmiiksi odotusten mukaisesti, mutta talvi on antanut odottaa itseään. Leutojen jaksojen välissä on ollut kuitenkin kylmää, ja vaikka kentät näyttävät vihreiltä ja pelivalmiilta, on maa pitkälti jäässä muutaman sentin sulaa pintakerrosta lukuunottamatta”, Koskela kertoo.

“Jäisen kerroksen päällä makaava vesi on estänyt kentän avaamisen myöhäisen syksyn ja talven peleille. Myös kentänhoito on samasta syystä joutunut jättämään nurmialueet rauhaan.”

Tammikuun loppupuolella ennusteet kertovat, että sää jatkuisi samanlaisena myös tulevina viikkoina.

“Kenttien kannalta leuto sää sopii hyvin. Mikäli kelit tästä kuitenkin kylmenevät toivomme, että mahdollinen lumi sataa mahdollisimman kuivaan maahan. Lumesta ei suurempaa haittaa ole, kunhan sen alle ei muodostu jäätä tai lätäköitä”, Koskela toteaa.

“Haastavia olosuhteita varten kentänhoitokoneet on varusteltu jään ja loskan poistoon. Toivottavasti niitä ei tänä talvena tarvita.”

Kenttähenkilökunta on hyödyntänyt vähälumisen talven tekemällä molemmilla kenttäalueilla myös paljon raivaus- ja karsimistöitä.

Kytäjä Golfin nettisivut seuraavat säännöllisesti South Eastin viheriöprojektia. Jos sinulla on kysyttävää kentänhoidosta, laita sähköpostia kenttämestarille: Antti.koskela@kytajagolf.fi