Suunnittelija Thomas McBroom

McBroomMcBroomin meriittejä
Kytäjän kenttähankkeen arkkitehdiksi valittu kanadalainen Thomas McBroom toimii oman vuonna 1978 perustamansa yhtiön, Thomas McBroom Associatesin johtajana. McBroom on mukana golfkenttien suunnittelussa ja rakentamisen valvomisessa. Hän on suunnitellut ja rakentanut yli 60 projektia ja saavuttanut kansainvälistä arvostusta työstään. Kytäjän lisäksi McBroomilla on parhaillaan menossa projekteja Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Karibian alueella.

Thomas McBroomin ajatuksia Kytäjä Golfista:
”Visiomme Kytäjä projektissa on rakentaa kaksi hyvin erottuvaa ja mieleenpainuvaa kenttää. Lakeside -kentällä on useita väyliä, joilla Kytäjärvi tulee mukaan peliin useilla haastavilla tavoilla. Erityisen upeita ovat loppuväylät 13-18. Forest -kenttä pelataan enemmän metsäisessä maastossa. Väylän 17 tiilyönti on erityisen huikea; avaus lyödään metsän keskeltä 30 metriä alempana olevalle väylälle.

Yleisesti ottaen molemmat kentät ovat rohkeita, sykähdyttäviä, Pohjois-Amerikkalaiseen tyyliin suunniteltuja leveäväyläisiä kenttiä. Olemme liittäneet kenttien layoutiin ominaisuuksia luonnollisesta metsästä, kallioista, puroista ja aaltoilevista niittymaista. Tärkeä osa projektin suunnittelussa oli alueen historiallisten maanviljelys- ja asuinrakennusten arkkitehtoorisessa säilyttämisessä ja vahvistamisessa.

Yksi tärkeä tekijä loistavassa golfkentässä on pelattavuus ja sen varmistaminen, että kaiken tasoisilla pelaajilla on mahdollisuus saada miellyttävä golfkokemus. Olemme suunnitelleet väyliä, jotka ovat haastavia mutta eivät rankaisevia ja nautittavia mutta eivät helppoja.

Korkeatasoinen kentänhoito ja -kunto on ehdoton edellytys. Tämän saavuttamiseksi käytämme tarkasti määriteltyjä materiaaleja ja menetelmiä rakentamisessa. Uskomme tämän johtavan parhaimpaan mahdolliseen laatuun. Kaiken kaikkiaan Kytäjässä on kaikki ainekset maailmanluokan golfkohteeksi.”

Thomas McBroomin saamia palkintoja ja huomionosoituksia:

* Golf Digest ”Best New Course in Canada”, First Place 2000 Timberwolf Golf Club, Sudbury, Ontario

* National Post ”Top 25 Golf Courses in Ontario” 2000 includes 6 McBroom courses: Beacon Hall, The Lake Joseph Club, Deerhurst, Heron Point, National Pines, Timberwolf

* Score Magazine ”Top 100 Golf Courses in Canada” 2000 includes 10 McBroom courses, more than any living architect Beacon Hall, Crowbush Cove, Deerhurst, Heron Point, Le Géant, National Pines, Morgan Creek, Bell Bay, Deer Ridge, The Lake Joseph Club

* Golf Digest ”Best New Course in Canada”, First Place 1998 Bell Bay Golf Club, Baddeck, Nova Scotia

* Golf Digest ”Places to Play”, The 10 Best Public Courses in North America 1998 The Links at Crowbush Cove, Morell, PEI

* Golf Magazine ”Silver Medal Resort” 1998 Le Géant, Mont Tremblant, Quebec

* Le Grand Prix National de Tourisme du Quebec 1998 Le Géant, Mont Tremblant, Quebec

* Golf Digest ”Best New Course in Canada”, First Place 1997 The Lake Joseph Club, Port Sandfield, Ontario

* Golf Magazine ”Silver Medal Resort” 1997 Deerhurst Highlands Huntsville, Ontario

* Golf Digest ”Best New Course in Canada”, Second Place, 1996 Le Géant, Mont Tremblant, Quebec

* Golf Digest ”Best New Course in Canada”, First Place 1994 The Links at Crowbush Cove, Morell, PEI

* Golf Digest ”Best New Course in Canada”, Third Place, 1993 National Pines Golf Course, Barrie, Ontario

* Golf Digest ”Best New Course in Canada”, Second Place, 1992 Camelot Golf Club, Cumberland, Ontario
Katso lisää: www.thomasmcbroom.com