Klubimatka 2016

Kytäjä Golfin klubimatka Pärnuun 16.9-18.9.2016

Seuran toinen klubimatka Viron kesäpääkaupunkiin Pärnuun starttasi 16.9. puolen päivän aikoihin 24 iloisen golffarin ryhmänä. Osa nousi bussiin Kytäjä Golfin pysäköintipaikalta, loput liittyivät seuraan Länsisatamassa. Golfbagit ja tavarat lastattiin bussiin ja liput jaettiin . Kaikki osallistujat mukana ja varsinainen matka sai alkunsa. Laivamatka taittui kahdessa tunnissa ja Tallinnasta parin tunnin bussimatkan jälkeen saavuimme illalla kuuden aikoihin hotellille.  Majoituimme viime vuodelta tutuksi tulleeseen Estonia Resort Hotel & Spahan****. Sisään kirjautumisen jälkeen ilta oli vapaa-aikaa ja osa suuntasikin hotellin sauna- ja allasosastolle, osa kaupungille ja illallisille.

Lauantain aamiaisen jälkeen suuntasimme kulkumme Pärnun vanhemmalle kentälle White Beach Golfiin.
Edessä oli ensimmäinen kisapäivä, johon lähdimme ennakkoon toivotuin peliryhmin. Kentän kunto sai kovasti kiitosta. Runsaista vesiesteistä huolimatta kaikki selvisivät kunnialla maaliin. Saarisen Heidin hieno eagle väylällä 17 oli päivän pelien parhaimmistoa.

Pelin jälkeen ehti hyvin vielä hotellin sauna- ja allasosastolle ennen kuin lähdimme kohti hotelli Villa Wessetin ravintolaa yhteiselle illalliselle. Ennen ravintolaan siirtymistä julkaistiin seuraavan päivän lähtöryhmät käänteisessä järjestyksessä kuluneen päivän bogeypisteiden perusteella. Neljä parasta miestä viimeisessä ja neljä parasta naista toiseksi viimeisessä startissa. Ryhmien julkistamisen jälkeen levein hymy taisi olla Munckin Markulla, joka sai starttiinsa kolme naista. Iloisen puheensorinan täydentämän illallisen jälkeen väsyneet päät painuivat tyynyyn.

Sunnuntaina aamiaisen jälkeen bussi suuntasi nokkansa kohti viime syksynä avattua Pärnu Bay Links Golfia. Jos lauantaina järkytyksiä aiheuttivat lukuisat White Beach Golfin kaislikot ja vesiesteet, sunnuntaina niiden tilalle tulivat lukuisat hiekat ja haastavat greenit.

Klubilla kisapisteiden ynnäämisen jälkeen oli vuorossa palkintojen jako. Miestensarjassa voiton vei viime vuoden tapaan Kai Kurikka. Kenneth Halin teki loistavan nousun ja sijoittui toiseksi. Samoin, ilmeisesti naisten seuran siivittämänä, Markku Muck nousi kolmanneksi. Naisten sarjassa voiton vei ”kuumassa ryhmässä” pelannut seuran Lady kapteeni Heidi Saarinen. Hienosti toisena päivänä pelannut Pirjo Halin nousi naisten sarjan toiseksi ja toinen ”kuumassa ryhmässä” pelannut Camilla Sommer oli kolmas. Voittajat lähetettiin kuohuviinien kera kahden hengen yhden yön hotellimatkalle Tallinnaan.

Matkoilla kommelluksitta ei aina selviä. Ihmetystä aiheutti molemmilla kentillä se, että ruokahuolto ei pelannut. Ravintolat olivat nimittäin kiinni tai sitten eivät voineet ottaa vastaan niin montaa ruokailijaa kerrallaan. Tämä siitä huolimatta, että kentillä oli tieto ryhmästä. Samoin kentät olivat täynnä muitakin pelaajia. Toivottavasti tulevaisuudessa saavat tuon ruokahuollonkin toimimaan.

Aikapulan vuoksi ja kekseliäisyyden avittamina nautimmekin kotimatkalla Pärnussa lentävän lounaan paikallisessa Hesburgerissa. Laivamatkan jälkeen oli vielä Länsisatamassa ”hei, hei halaushetki” kun tiet erkanivat. Osa lähti satamasta suoraan kotiinsa ja osa jatkoi vielä bussilla Kytäjälle.

Toiveita ensi vuoden klubimatkan kohteesta esitettiin ja Saarenmaa sekä Ahvenanmaa saivat kannatusta. Minne retki sitten ensi vuonna suuntautuukin, siitä tiedotetaan ensi vuoden puolella.

-Tiina Stenius