Secreto 2019

Seniorien päiväretki Secreto 2019 suuntautui tänä vuonna kulttuurin kehtoon Tuusulaan.

Bussi keräsi retkeläiset klubilta aamulla kahdeksan maissa. Siitä startattiin matkaan. Heti ensimmäiseksi Rauno jakoi pelaajille umpimähkään pelikortin, jonka numero määräsi kohteessa lähtöryhmän. Ryhmät selvisivät siinä sitten kunkin kortteja vertaamalla. Lähtöryhmien selvittyä oli kohteen arvauskisan vuoro. Arvaus suoritettiin suljettuna kirjallisena arvauksena. Ensimmäisenä lappunsa palauttanut ja oikein arvannut palkittiin. Secreton kisainfossa golfboxissa oli maininta kulttuurista päivän ohjelmassa ja sen perusteella määränpään arvasi oikein ensimmäisenä Anja Simi. Viisaasti päätelty.

Kisapäivän alussa Tuusula Golfin palvelupäällikkö Janne Hartemo toivotti porukkamme tervetulleiksi, piti kisainfon ja kertoi kentän olevan erinomaisessa kunnossa, mikä olikin aivan totta.

Pelikeli oli suotuisa puolipilvinen ja lämmin. Mutta emme saaneet nauttia siitä koko pelin ajan. Viimeisillä väylillä yläkerta antoi niskaamme sellaisen sadekuuron, että kastuimme ihan läpimäriksi. Oli kuin saavista olisi kaadettu. Onneksi ei sentään tullut rakeita, joita kotikentällä Kytäjällä oli satanut samaan aikaan. Kierros pelattiin kuitenkin loppuun.

Kisamuotona oli pistebogey ja tasoituksellinen scrats. Joukkuekilpailuna oli pistebogey, jossa joukkueen tulos muodostui joukkueen parhaan ja huonoimman tuloksen yhteenlaskusta. Palkinnoille pääsi henkilökohtaisen parhaan pb tuloksen tekijä, paras scratsin tekijä, naisista lähimmäs lippua 2 väylällä ja miehistä lähimmäs lippua kahdella lyönnillä väylällä 3 sekä paras pb joukkue ja kulttuuritietovisan voittanut joukkue.

Parhaan pistebogeytuloksen, 38 pistettä teki Risto Gört ja myös parhaan scratsin 81 netto löi Risto Gört. Parhaat onnittelut Ristolle upeista suorituksista!
Lähimmäs lippua tuloksella 7,05 m reiällä 2 teki Helena Rajala ja lähimmäs lippua kahdella lyönnillä väylällä 3 teki Pekka Grahn.
Joukkuekilpailun voitti tuloksella 62 yhteispistettä joukkue: Anja Simi, Tarmo Mäkelä ja Pekka Grahn.
Tietovisan voitti suvereenisesti joukkue ”Ässät” eli Aila Mäkelä, Leila Pohjola, Susanna Matero-Gört ja Helena Rajala.

Koska Secreton teema oli kulttuuri, niin palkinnotkin olivat sen mukaisia, kirjoja, kortteja, pulmapelejä yms.

Lounaan jälkeen ennen palkintojen jakoa saimme vielä kuulla erittäin mielenkiintoisia tarinoita Tuusula Golfin naapurissa olevan Krapin tilan historiasta ja nykypäivästä.
Retkipäivä oli erittäin onnistunut ja mukava. Olisimme suoneet samanlaisen useammallekin osallistujalle. Erityinen kiitos jälleen Vihriälän Raunolle, joka hoiti peli- ja kenttäjärjestelyt.

Tietovisa Tuusulanjärven kulttuurista: TGK tietovisa 2019 vastaukset

Secretosta raportoi Helena