Kaupunkiottelu Hyvinkää vs Hämeenlinna 2019

SENIORIEN KAUPUNKIOTTELU HÄMEENLINNA (AGK ja TawG) – HYVINKÄÄ (HyG ja KyG) 18.6.2019

Vuonna 1990 pelattiin ensimmäinen seniorien kaupunkiottelu Hämeenlinnan ja Hyvinkään välillä. Silloin vastakkain olivat vain kaksi joukkuetta – Aulanko ja Hyvinkää. Tawast liittyi mukaa vuonna 1996 ja Kytäjä vuonna 2012. Sen jälkeen ottelu on pelattu vuoro vuosina kaikkien neljän seuran kentillä.

Tiistaina 18.6.2019 matkasimme Hämeenlinnaan tämän vuoden otteluun. Pokaali oli ollut talven meillä Kytäjällä, koska Hyvinkää voitti viime vuonna kilpailun meidän SE:llä, ja järjestävälle seuralle jäi palkinto hoivaansa tavan mukaan. Pelin aikana oli lämmin (!!) sää ja kisan jälkeinen lounas erittäin maittava. Kiitos Tawastin keittiöön. Kiitos järjestävälle taholle, oli mukavaa ja rentouttavaa. Kiitos isännille ja emännille vieraanvaraisuudesta.

Kaupunkiottelun pelimuotona oli perinteisesti tasoituksellinen lyöntipeli. Joukkueissa oli 16 pelaajaa molemmista kaupungeista. Lopputulokseen huomioitiin kahdeksan parhaan pelaajan tulos per kaupunki, kuitenkin niin, että vähintään kahden naispelaajan tulos on huomioitu laskennassa.

Pokaalin lisäksi jaossa oli henkilökohtaiset pallopalkinnot kunkin kaupungin parhaalle naiselle ja miehelle. Hyvinkään paras mies oli HYG:n Seppo Heiskanen ja paras nainen myös HYG:stä Kristiina Junni. Vaikka kisassa ei palkittukaan scrats tulosta, niin ei voi olla mainitsematta, että meidän Olavi Pohjola oli siinä paras tuloksella 82!

Kahdeksan parhaan Hyvinkään pelaajien joukkoon laskettiin tulosten perusteella kuusi Hyvigolfin ja kaksi Kytäjän edustajaa.

No, kuinka itse pokaalipelissä kävi? Voitimme kymmenellä lyönnillä (603-593).

Hyvinkään 8 parasta tulosta (aakkosjärjestyksessä), jotka mukana lopputuloksessa:
Heiskanen Seppo, HyG
Junni Kristiina, HyG
Könönen Juhani, HyG
Mannila Jyri, HyG
Miettinen Maarit, HyG
Munck Markku, KyG
Pohjola Olavi, KyG
Talja Reijo, HyG

TORILLA TAVATAAN!

Kisasta raportoi Maarit Siijärvi Hyvigolfista ja Helena Rajala.