Seniorien UAS reikäpelit 2019

Tänä vuonna arvottiin UAS reikäpelien uudet lohkot kahdeksi seuraavaksi vuodeksi. Kytäjän vastustajat ovat Virvik, Rönnäs ja Hyvinkää. Meidän reikäpelivastaavana toimi edellisen vuoden konkari Arto Lapiolahti, jonka raportoi pelien kulusta tässä.

Kauden ensimmäinen koitos oli Rönnäsin senioreita vastaan. Kytäjän joukkueessa pelasivat Olavi Pohjola, Martti Savolainen ja Tiinä Niskanen.

Kaikki pelaajamme voittivat omat henk. koht. vastustajansa. Pelit olivat tasaisia. Naisten osalta Tiina Niskanen pelasi todella hyvin, hänen henk. koht. kilpakumppani oli Rönnäsin taitava ja kokenut pelaaja Tuula Merentie, jolla oli huomattavasti alhaisempi hcp, kuin Tiinalla. Voittonsa avaimena Tiinalla oli hyvä puttipeli. Miehet taistelivat reikäpeliensä voitosta lähes viimeisille väylille saakka, ennen kuin peli ratkesi Kytäjän edustajien hyväksi. Tämä Kytäjän kotikisa käytiin hyvässä golfhengessä mukavasta säästä ja hyvistä peleistä nauttien.

Kytäjälle siis voitto 3-0.

Seuraavana oli vuorossa reikäpelikisa Hyvinkään senioreita vastaan. Kytäjän joukkueessa pelasivat Ismo Ropo, Pertti Pöhö ja Heidi Saarinen.

Naapurikentän Hyvinkään edustajat olivat tällä kerralla hiukan meitä parempia. Eli hävisimme niukasti kaksi otteluparien välistä peliä, Hyvinkään senioreiden edustajia vastaan. Vain yhden peliparin osalta voitto tuli Kytäjän edustajalle, Ismo Ropolle. Liekö ollut mukana hyvinkääläisten kotikenttänsä tuntemus vai mikä, mutta joukkueemme kyllä yritti tosissaan päästä niskan päälle muidenkin peliparien kanssa. Pelisää oli tuossa iltaottelussa, mitä mainioin, joten mihinkään ulkoiseen seikkaan emme voi vedota pelitulosta miettiessämme.

Tulos siis 2-1 Hyvinkäälle.

Kolmantena reikäpelijoukkueena meitä vastaan asettuivat Virvik golfin seniorien edustajat Porvoon seudulta. Kytäjän Senioreiden joukkueessa kisasivat Jari Paajanen, Markku Munck ja Tiina Niskanen.

Peli käytiin Virvikin mukavalla ja vaativalla kentällä. Tasaisten pelinen päättymisen jälkeen jouduimme kutenkin toteamaan, että kotijoukkue oli vienyt ansaitun voiton. Virvikin kentän aiemmin pelanneilla oli varmaankin selvä etu puolellaan, kun taas ensikertalaiset joutuivat monenlaisten paikallisten erikoisuuksien kanssa suunnittelemaan lyöntejään pelikaveriltaan saamansa infon mukaan. No enpä usko, että tällä olisi ollut mitään tekemistä reikäpelimme lopputuloksen kanssa, sen verran hyviä neuvoja pelaajamme saivat pelikavereiltaan.

Jari Paajanen pelasi perinteiseen tapaansa varmasti ja tyylikkäästi ja voitti peliparinsa selkeästi. Markku Munck ja Tiina Niskanen pelasivat hyvin, mutta joutuivat kumpikin lopulta taipumaan kovassa kisassa pelikavereidensa taitavan pelin myötä.

Pelisää oli mitä mainioin ja onnistuimme säästymään sateelta lähes täysin, tosin voimakas mereltä puhaltava tuuli vaikutti jonkin verran pallojen lentorataan sekä myös peliin.

Pelitulos oli Virvikin hyväksi siis. 2-1

Kaikkien kolmen ottelun lopputulemana Kytäjä jäi niukasti toiseksi vain kahden pisteen päähän Hyvinkäästä, joka siis jatkaa neljännesfinaalipeleihin.

Peliterveisin

Arto