KCT 2018

KCT Championship 22.9.2018

Koko kauden jatkunut Kytäjä Club Tour huipentui lauantaina pelattuun finaaliin, KCT Championshipiin. Kilpailusarjan rakenne on saman kaltainen kuin jenkkien Fedex Cupissa, palkinnot vain hieman vaatimattomammat. Finaaliin kutsuttiin KCT-rankingin perusteella 50 eniten pisteitä kerännyttä pelaajaa, joista 26 ilmoittautui tavoittelemaan KCT :n mestaruutta. Kaikilla Finaaliin ilmoittautuneilla oli mahdollisuus voittaa kokonaiskilpailu. (Fedex Cupissahan Tiger nousi voittamalla Championshipin sijalta 20. toiseksi, ja oli jopa voittaa 10 milj $ pääpalkinnon ja kunnian)

Kilpailu pelattiin SE-kentällä kovan tuulen vuoksi erittäin vaativissa olosuhteissa. Erityisesti väylän 17. greenillä Kytäjärveltä puhaltaneet puhurit liikuttivat jo pysähtyneitä palloja. Ei kun jatkamaan pallon uudesta sijainnista, oli se sitten kauempana tai lähempänä reikää! Kisa saatiin kuitenkin pelattua loppuun, ja tulostaso oli odotetusti vaatimaton kesän tuloksiin verrattuna.

KCT-rankingin kärki piti hyvin asemansa, ja lopputilanteen mukaan 5 palkituttua olivat kaikki myös 5 parhaan joukossa lähtöpisteissä. Parhaiten tuuliset olosuhteet hallitsi Susanna Matero-Gört, tekemällä lyöntipelissä nettotuloksen 74 (+3) ja voittamalla finaalin. Näin Susanna nousi 4. sijalta kokonaiskilpailun voittoon. Onnittelut KCT  Championille!

Toiseksi nousi rankingin 5. sijalta Martti Savolainen pelaamalla netto 75 (+4) ja sijoittumalla finaalin toiseksi. Kolmanneksi sijoittui Jarno Happo (ranking 1., finaali 8.), neljänneksi Jouko Hartikainen (ranking 3., finaali 4.) ja viimeiselle palkintosijalle Matti Tervonen (ranking 2., finaali 10.).

Kaudelle 2019 Fedex Cupin finaalisäännöt tulevat muuttumaan. Myös Kytäjä Championshipiin harkitaan vastaavia muutoksia, mutta niistä sitten ensi keväänä

KCT Order of Merit 2018 lopputilanne

KCT Order of Merit 2018-09-02