Kytäjä Golf ry:n kilpailutoimikunta järjesti sääntöillan maanantaina 18.7. Arto Teittisen vetämänä. Arto on Suomen arvostetuimpia tuomareita ja nelinkertainen major-tuomari (3xUS Open, The Open). Sääntöillassa kävimme Arton johdolla läpi kentällä yleisimmin eteen tulevia sääntötapauksia, mm. vesiestesäännöt ja pelaamattomasta paikasta vapautuminen. Hyvä sää mahdollisti klubin ulkopuolella pienen droppausdemonstraation, jossa Arto kävi läpi pallon droppaukseen liittyviä ongelmakohtia ja antoi vinkkejä hyvän dropin suorittamiseen. Arton vaikuttava kokemus kovista kisatilannetuomaroinneista höystettynä stand-up koomikkoon verrattavilla kerrontataidoilla teki illasta mieleenpainuvan tilaisuuden. Arton blogikirjoituksia major-kisoista voi lukea täältä: https://golfpiste.com/kategoria/blogit/arto-teittinen/.

Sääntöillassa käytiin läpi myös golfin sääntömuutokset kaudelle 2016. Sääntöillan jälkeen Arto antoi toimikunnallemme rakentavaa palautetta paikallissäännöistämme, joiden uusi versio löytyy nyt kilpailutoimikunnan sivuilta: http://kytajagolf.fi/seura/yhteystiedot/toimikunnat/.

Muistuttaisin myös seuran kokoamasta tuomarirepusta, joka on lainattavissa caddiemasterilta. Se sisältää mm. decisions-kirjasen, johon on koottu sääntötulkinnat hankalista tilanteista, joihin kanssagolfarimme ympäri maailman ovat joutuneet. Se on joskus jopa viihdyttävää lukemista, suosittelen lämpimästi!

 

Kilpailutoimikunnan puolesta,

Esko Penttinen