Kesän kilpailuista

Poikkeustilanteesta huolimatta seuran pyrkimyksenä on järjestää kaikki kilpailu- ja tapahtumakalenteriin merkityt kilpailut aikataulussa. Näillä näkymin yhteislähtökilpailuja ja yhteisruokailuja ei voida järjestää. Palkinnot kilpailuista toimitetaan noudettavaksi caddiemastereilta. Kaikista muutoksista ilmoitetaan ajantasaisesti.

Kilpailuohjelma ja muut tapahtumat

Eclecticit pelataan vain NW-kentällä 18.5. alkaen. Eclecticissä tulos on pelaajan kauden kierroksilta kullakin reiällä saavuttama alhaisin lyöntimäärä. Pelaajat päivittävät reikätuloksensa itse Golfboxin sovellukseen ja tulokset näkyvät Golfboxissa. Ilmoittautuminen caddiemasterille ja Golfboxin kautta. Kilpailu on maksuton. Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse linkki ja koodi, jonka avulla tulosten kirjaus onnistuu omatoimisesti. Linkki lähetetään teknisitä syistä perjantaisin aina kun uusia ilmoittautumisia tulee. Kilpailunjohtaja Maria Penttinen.

Kuukausikilpailut pelataan NW:llä touko-, kesä-, heinä- ja elokuussa ja SE:llä heinä- (kentän avauduttua), elo- ja syyskuussa (1.–15.9.). Pelaajalla on edellisen vuoden tapaan käytettävissä kaksi yritystä, joista parempi lasketaan kyseisen osakilpailun tulokseksi. Kilpailumaksu 5 € per kierros, ilmoittautuminen caddiemasterille ennen kierrosta. Syyskuun 19. pvä pelataan viimeinen osakilpailu, kuukausikilpailujen finaali, jossa pelaajan tulokseen lisätään 3 pisteen hyvitys kuukausikilpailujen kokonaistuloksen laskennassa. Kokonaistulokseen huomioidaan 5 parasta osakilpailutulosta.

Reikäpelit pelataan kesäkuusta alkaen. Sarjat: Yleinen reikäpelimestaruus (scr), Naisten reikäpelimestaruus (scr), Senioreiden reikäpelimestaruus (scr), Yleinen hcp, Naisten hcp, Senioreiden hcp sekä joukkuereikäpeleinä Nelipallo-cup (best ball) ja Reikäpelicup (Irish greensome, sekaparit). Kilpailumaksu on 10 €/pelaaja. Jos pelaaja osallistuu kahteen tai useampaan sarjaan, maksu yhteensä 20 €. Ilmoittautumiset 29.5. klo 16.00 mennessä.

Rusettigolf on viime kaudella lanseerattu rento scramble-parikisa arvotuin mies-naisparein. Kilpailu on avoin myös vieraspelaajille. Tasoitusraja on 54, eli tarjoaa hyvän mahdollisuuden ensitutustumiseen golfkisoihin. Kilpailu järjestetään su 7.6.

Caramba! on senioritoimikunnan ideoima kilpailu kaikille seuran jäsenille. Sarjat alle 50-v ja yli 50-v. Henkilökohtainen kisa, jossa saa olla mukana putteri + 3 mailaa. Kilpailu järjestetään iltakilpailuna ti 9.6.

Juhannus Open, avoin kilpailu pe 19.6. Parikilpailu scramble.

Ford Hybrid Golf Tour 2020, avoin kilpailu su 28.6. Parikilpailu best ball

”Äijäkisa” on uusi vain miehille tarkoitettu kilpailu, joka pelataan 2 hengen scramblenä pe 3.7. Kilpailussa on meininkinä sankarigolf ja miehinen tarjoilu.

Margareta & 2 Giniä on naistoimikunnan järjestämä suosittu 3 hengen scramble-kisa. Kilpailu pelataan la 11.7.

Kytäjä Cup on leikkimielinen kisa, jossa mitellään herruudesta pääkaupunkiseudun ja muun Suomen välillä. Kilpailu pelataan reikäpelinä. Peliryhmät ja -muodot rakennetaan perinteitä kunnioittaen mielenkiintoisiksi ja tasaväkisiksi. Kilpailu pelataan su 12.7.

Ystävä Golf, kytäjäläinen ja hänen ystävänsä (ei kytäjäläinen) pelaavat parina scrambleä, su 26.7.

Golf Sky Open Scramble, pelataan la 1.8. parikilpailuna

Naisten Pankki Open, avoin kilpailu su 9.8.

Seniori/- ja juniorimestaruuskilpailut järjestetään la-su 8.–9.8. Näin annetaan kaikille mahdollisuus osallistua yleisiin mestaruuskilpailuihin, johon toivotaan isoa osallistujamäärää.

Yleiset lyöntipelimestaruudet pelataan kolmipäiväisinä pe-su 14.–16.8. Viimeinen lähtö on perjantaina klo 16:30 ja pelaajat voivat esittää toivomuksen myöhäisestä lähtöajasta. Lauantaina jatketaan käännetyssä paremmuusjärjestyksessä. Sunnuntaille pääsee 30 parasta pelaajaa.

OnGolf & Golf Center Tour, avoin parikiertue la 29.8.

BMW Open, avoin kilpailu la 5.9.

Septemberfest on senioreiden päätöskilpailu la 12.9.

Kauden Finaali pelataan la 19.9. Se on samalla kuukausikilpailusarjan viimeinen osakilpailu. Kauden Finaali korvaa Kytäjä Tour Championshipin (KTC), josta päätettiin luopua.

Seuran Päätöskilpailu ja Kauden Päättäjäiset järjestetään la 3.10. Tapahtuman kisamuodosta ja muista yksityiskohdista tiedotetaan lähempänä ajankohtaa.

 

Sääntöilta on perinteinen Arto Teittisen sääntöshow. Sääntöilta järjestetään 15.6. klo 18. Maksimi osallistujamäärä on 49.

Sääntökävely on seuran kapteenin vetämä ulkoilutapahtuma, jossa käydään läpi golfin sääntöjä kentällä käytännön tilanteissa. Ensimmäinen tapahtuma ti 26.5. klo 18, max 10 osanottajaa. Ilmoittautuminen Golfboxin kautta.

Viikkokilpailut ovat uusi pelitapahtuma arkiaamuille. Pelataan golfin eri pelimuotoja. Aloitetaan heinäkuussa.

Kaikista kilpailu- ja tapahtumakaleteriin merkityistä tapahtumista löytyy lisäinfoa kilpailukohtaisesti aina lähempänä ajankohtaa golfboxin infoboxista.

Muita kilpailutoimikunnan päättämiä asioita

Tasatuloksen ratkaisu on muutettu yleisesti Suomen klubeilla käytetyn mukaiseksi, jossa tasoituksellisissa kilpailuissa paremmuus tasatuloksissa ratkaistaan pelaajien tarkan tasoituksen perusteella.

Auton käyttö kilpailuissa sallitaan. Poikkeuksena lyöntipelimestaruuskilpailut, joissa auton käyttö sallitaan vain yli 65-vuotiaille tai lääkärintodistuksen perusteella. Reikäpeleissä periaatteena on, että autoa käyttävän pelaajan tulee tarjota mahdollisuus jakaa auto vastustajan kanssa. Koronan vuoksi, tästä pelaaja voi kuitenkin kieltäytyä.

Pelioikeudettomat jäsenet maksavat kilpailumaksun lisäksi green feen, joka on yksilökilpailuissa 50 € ja joukkuekilpailuissa 25 € kierrokselta. Juniorit puoleen hintaan. Green feen voi maksaa myös pelilipulla.

Tasoitus scramble-kilpailuissa. Scramble on suosittu ja hauska pelimuoto, jossa eri tasoiset pelaajat ja joukkueet tulee asettaa samalle viivalle kilpailussa. Golfin säännöissä ei ole määräyksiä scramble-kilpailujen tasoituksista, vaan kukin järjestäjä asettaa omat sääntönsä. Yleisesti on käytetty kaavaa, jossa 2 pelaajan scramblessä tasoitus on 25 % joukkueen yhteenlasketusta tasoituksesta, vastaavasti 3 pelaajan scramblessä 15 % ja 4 pelaajan scramblessä 10 %. Lisäksi usein on käytössä määräys, että joukkuetasoitus ei voi olla pienempi kuin joukkueen alimman pelaaja pelitasoitus. Tämä järjestelmä suosii kohtuuttomasti alhaisia tasoituksia ja alimman tasoituksen sääntö puolestaan on hyvää tarkoittava, mutta epälooginen. Esim. kahden hengen scramblessä kaksi 0-tasoituksellista ja 0- ja 36 tasoituksellinen pari pelaavat samalla 0-tasoituksella!  USGA suosittelee scramble-kisojen järjestäjille käytettäväksi menetelmää, jossa huomioidaan paremmin joukkueen yksittäisten pelaajien tasoitus joukkuetasoituksen määrittämisessä. Siihen perustuen ja omien analyysien pohjalta Kilpailutoimikunta päätti scramble-kilpailujen joukkuetasoituksen laskentatavaksi Kytäjällä seuraavaa.

Joukkueen tasoitukseen huomioidaan joukkueen pelaajien pelitasoituksesta alimmasta ylimpään:

  • 2 pelaajan scramble: 40%, 20%
  • 3 pelaajan scramble: 30%, 20%, 10%
  • 4 pelaajan scramble: 20%, 15%, 10%, 5%

Kilpailutoimikunta ottavaa mielellään palautetta ja ideoita kilpailuista, tapahtumista ja muistakin asioista.

Toivomme kaikille Kytäjän jäsenille lämmintä kesää ja hyviä golfkierroksia, myös kilpailujen merkeissä.

 

Kilpailutoimikunta ja vastuualueet

Martti Savolainen, pj., seuran kapteeni (mestaruuskilpailut, päätöskilpailu)

Crisse Raitokoski (juniorit, edustuspelaajat, reikäpelit)

Jarkko Pesonen (kuukausikilpailut, äijäkisa)

Pete Mickelsson (viikkokilpailut)