Naisten tasoituksellisen reikäpelin finaali pelattiin sunnuntaina 2.9.2012 pääosin kauniissa syyssäässä SE-kentällä. Vastakkain olivat Camilla Sommar ja Pirjo Halin.

Kummankin finalistin tie loppuotteluun oli erittäin jännittävä. Semifinaalissa Pirjo Halin pelasi Laura Haimakaista vastaan ja oli, kun kolme reikää oli vielä pelaamatta, Lauraa vastaan jo 3 down, joten lopputulos näytti selvältä. Jotenkin viimeisillä reillä Pirjon putit alkoivat upota ja birdie-, par- ja par- lopetus kolmella viimeisellä reiällä johtivat siihen, että 18 reiän pelin jälkeen tulos oli tasan. Ensimmäisen jatkoreiän par vei Pirjon finaaliin 1 up tuloksella.

Toisessa semifinaaliparissa pelasivat Camilla Sommar ja Susanna Matero-Gört. Peli oli vieläkin tasaisempi – tulos ratkesi vasta toisella jatkoreiällä. Susanna pelasi erinomaisesti ollen koko pelin joko johdossa tai tasoissa; parhaimmillaan Susanna oli 3 up reiälle 11 asti. Milla tuli kuitenkin tasoihin kolmella seuraavalla reiällä. Niinpä SE:n takalenkille lähdettiin tasatuloksessa. Susanna vei reiän 15, Milla tasoitti seuraavalla, Susanna vei taas reiän 17 ja Milla tasoitti viimeisellä reiällä. Siispä lähdettiin illan hämärtäessä vielä jatkorei’ille, joista vasta toisella Milla sai par-tuloksella voitettua reiän.

Finaalissa näkyi, että kumpikin pelaaja oli jo aikaisemmissa kisoissa antanut paljon itsestään ja liekö ollut pientä syysväsymystä vai pitkien odotusten syytä mutta peli ei ollut aivan yhtä loistokasta, kun olisi voinut odottaa. Voittajasta ei kuitenkaan missään vaiheessa ollut epäselvyyttä. Erityisesti Millan puttipeli oli loistavaa – jos vastustaja yritti tasoitusta, niin jopa yli viiden metrin putit upposivat.

Naisten tasoituksellinen reikäpeli pelattiin tänä kesänä toisen kerran, nyt täysin tasoituksin kun vuosi sitten pelattiin ¾-tasoituksin. Voittaja pysyi kuitenkin samana, joten paljon onnea voittajalle. Milla on ehdottomasti jälleen kerran ykkössijansa ansainnut. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 13 naista.

Teksti: Pirjo Halin/Camilla Sommar/Marjatta Virtanen